Dikke Banden Race

Ga jij dik winnen bij de Jumbo Dikke Banden Race?

De Jumbo Dikke Banden Race is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes (7 t/m 12 jaar) en wordt gehouden op zaterdag 2 juli in Scherpenzeel. Je kunt meedoen op je eigen fiets met een minimale banddikte van 28 mm. Het maakt niet uit of je een gewone fiets, mountainbike of citybike hebt. Er mogen zelfs versnellingen op zitten. Als het maar geen racefiets is, want dat zou niet eerlijk zijn.

Ben jij er klaar voor?

Wil jij meedoen aan een officiële wielerwedstrijd? Fietsen op een afgezet parcours onder luid gejuich van echt publiek? Met de kans dat je als eerste over de streep komt? Tijdens de Jumbo Dikke Banden Race kan het! Gewoon op je eigen fiets. En dat is nog niet alles. Want de beste jongens en meisjes uit elke leeftijdsgroep winnen een geweldige prijs, waaronder een minuut gratis winkelen bij Jumbo Mudde!

Beste ouders,

De Jumbo Dikke Banden Race wordt georganiseerd door de Wielerronde Scherpenzeel i.s.m. Jumbo Mudde. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parcours afgezet en is het dragen van een helm verplicht. Mocht uw kind die niet hebben, dan zijn helmen gratis bij de organisatie te leen. En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Het enige dat u zelf hoeft te doen is de kinderen aanmoedigen…

…want u komt toch ook?!

Meld je hier aan! Inschrijven op de dag is zelf ook mogelijk, onder voorbehoud van het aantal deelnemers. Deelname is alleen voor kinderen zonder wedstrijdlicentie en basislidmaatschap bij de KNWU.

Programma 2022

Vrijdag 1 juli

Vueltacafé Boschzicht
vanaf 19.45

Zaterdag 2 juli

Toertocht 25/50/100 km (Het Scherpe Woud)
vanaf 09.00

Jumbo Dikke Banden Race
12.00 – 13.00

Pumptrack Parcours
13.30 – 17.00

Springkussens open
vanaf 14.00

Dames Race Clinic
13.15 – 15.15

KNWU Sportklasse
15.30 – 17.15

Locals Race
17.30 – 18.45

Feestje in de tent
19.00 – 21.00